Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«A Fierce Green Fire» - The Battle for a Living Planet



Ένα καταπληκτικό ντοκυμαντέρ είναι το  «A Fierce Green Fire» - The Battle for a Living Planet, που έκανε πρεμιέρα την 1η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Το φιλμ αποτελείται από πέντε ενότητες, που αφηγητής καθεμιάς είναι διαφορετική προσωπικότητα.  
Ο Robert Redford αρχίζει με τα ξεκινήματα του μοντέρνου κινήματος, προβάλλοντας τον David Brower και τη πετυχημένη καμπάνια του Sierra Club να μπλοκάρει τη κατασκευή τότε των φραγμάτων στο Grand Canyon. Η Ashley Judd αφηγείται την ιστορία του Love Canal στη New York και μια γειτονιά που είχε εγκατελειφθεί από τους κατοίκους της – κυρίως τα παιδιά – γιατί πέθαιναν από τα τοξικά απόβλητα, που θάβονταν κάτω από τα σπίτια και τις αυλές τους. 

Ο Van Jones αναλογίζεται τις μάχες της Greenpeace και του Sea Shepherd Society για το τέλος της εμπορικής φαλαινοθηρίας. Η Isabel Allende αφηγείται τη σταυροφορία για να σωθούν τα δάση της Βραζιλίας υπό την καθοδήγηση του Chico Mendez. Η Meryl Streep στο τέλος αναλογίζεται με αισιοδοξία τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη Κλιματική Αλλαγή. 
Αυτό αφηγείται σε γενικές γραμμές το φιλμ «A Fierce Green Fire». Ο παραγωγός Mark Kitchell, που ήδη έχει βραβευθεί το 1990 με το academy award για το φιλμ του «Berkeley in the Sixties» παρουσιάζει πολλές ιστορίες και θέματα, χρησιμοποιώντας δωδεκάδες από συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό, κινούμενα σχέδια, παλιά δημοσιεύματα, μουσική και πολλά άλλα..
πατήστε ΕΔΩ για το trailer του φιλμ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου