Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

VERONA in LOVE


Στην Ιταλία κάθε χρόνο για 4 ημέρες η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας γιορτάζει με ξεχωριστές εκδηλώσεις την ημέρα των Ερωτευμένων με σύνθημα Verona in Love!  Γι’αυτούς, που θέλουν να βρουν έναν ρομαντικό τρόπο να περάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και λίγες μέρες ακόμη, η πλατεία με την σχηματιμένη σε καρδιά αγορά Piazza dei Signori (με την εναέρια φωτογραφία, που κάνει το γύρω του κόσμου) είναι ότι πρέπει, αφού όλα τα art εκθέματα έχουν θέμα τον έρωτα. Και φέτος το εορταστικό πρόγραμμα ήταν συναρπαστικό με εκδηλώσεις από μουσικές όλων των ειδών. Όλοι διασκέδασαν ζώντας τη ρομαντική πλευρά της πόλης... 
 Το  2013 φεστιβάλ «Verona in Love»  ακόμη πιο πλούσιο σε ιδέες και δραστηριότητες, ελκύει όλες τις ηλικίες.  Η “Loggiato in Love” είναι μια περιοχή, όπου δοκιμάζονται γλυκά κι άλλα εδέσματα, όπως επίσης και κρασιά.  Το Chocolate in Love ενθουσίασε τους φίλους της σοκολάτας, καθώς στην Piazza Bra από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ γνωστοί ζαχαροπλάστες  προσέφεραν σοκολατένιες λιχουδιές! Το “Live in Love” είναι ένα ζωντανό πρόγραμμα μουσικής και διασκέδασης από το Radio Pico, ενώ στο “Soffi dAmore” προσφέρονται χρωματιστές καρδιές, οι οποίες συνοδεύονται από δώρα, όπως από τα οικιακά  προϊόντα Thun (homewares). 

 Τα καλύτερα στιχάκια για τον έρωτα και την αγάπη  λαμβάνουν δώρα, ενώ η είσοδος στο σπίτι της Ιουλιέτας είναι δωρεάν στις 14 Φεβρουαρίου. Φέτος ξαναζωντάνεψε και η εκδήλωση  με τίτλο "Il Messaggio del Cuore. Ti amo e te lo scrivo" (Message from the Heart. I Write to Tell You I Love You). Κανείς και φέτος δεν έχασε το μεγαλύτερης διάρκειας φιλί "Un Cuore di Baci” και την παραδοσιακή τελετή “Premio Cara Giulietta 2013” (The Dear Juliet Prize):  αυτό το βραβείο δίνεται στο ομορφότερο ερωτικό γράμμα γραμμένο για την ηρωίδα του Σέξπηρ με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο! 
 Η πόλη ζει την περίοδο 11-17 Φεβρουαρίου με ερωτική διάθεση και ρομαντισμό προσκαλώντας όλους τους ερωτευμένους να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή. Οι βιτρίνες των καταστημάτων της πόλης διακοσμούνται με ρομαντική ερωτική διάθεση,  οι δρόμοι στολίζονται με φαναράκια σε σχήμα καρδιάς, ενώ η μεγάλη κατακόκκινη καρδιά δημιουργείται στην πλατεία Piazza dei Signori. Για μερικές μέρες ακόμη θα υπάρχουν εκδηλώσεις...π.χ.  διαδραματίζεται και ο γάμος της Βερόνας (Verona Brides Spring; Love Hunting), με κυνήγι του Θησαυρού στους δρόμους της πόλης το Σάββατο στις 16 Φεβρουαρίου. Επίσης θα γίνει ο 6ος Romeo & Juliet μισός Μαραθώνιος τη Κυριακή στις 17 Φεβρουαρίου 2013. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου