Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Chaos from the heavy rain in Athens



Δυστυχώς η Κλιματική Αλλαγή έχει κάνει έντονη τη παρουσία της σε όλον το πλανήτη με ακραία όλα τα φυσικά φαινόμενα... πολύ χιόνι, πολύ βροχή, μεγάλου μεγέθους και έντασης  τυφώνες, υψηλές και αντίστοιχα χαμηλές θερμοκρασίες....  Στην Αθήνα σήμερα προκλήθηκε χάος από τη μεγάλη ποσότητα βρόχινου νερού... νεροποντή, που είχε να εμφανιστεί από το 1961 και 1977 σε τέτοια ένταση. Η σφοδρή καταιγίδα με έντονες αστραπές, κενώσεις νεφών και χαλάζι από τις πρώτες πρωινές ώρες είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο μιας 23χρονης κοπέλας. Η κοπέλα οδηγούσε το αυτοκίνητο της στη περιοχή Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, όταν από το νερό έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, περαστικοί, που εντόπισαν ότι δεν έβγαινε, άνοιξαν τη πόρτα του οδηγού και την βρήκαν αναίσθητη. Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος της από έμφραγμα.
Οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας μετατράπηκαν σε ποτάμια και χειμάρρους, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε 1.500 κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών και αντλήσεις υδάτων. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στην παραλιακή λεωφόρο από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα. Η διάρκεια της βροχής και ο ασυνήθιστος όγκος νερού προκάλεσε προβλήματα στα μέσα μεταφοράς, εκτός λειτουργίας βρίσκεται το τράμ της Αθήνας και το τρένο από σταθμό Ομόνοια μέχρι Ταύρο λόγω πτώσης δέντρου, επίσης έκλεισε ο σταθμός μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ εκτός λειτουργίας βρέθηκαν πολλοί φωτεινοί σηματοδότες της πρωτεύουσας. 
Διακοπές ρεύματος σημειώνονται συνεχώς σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, κυρίως από πτώσεις δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ, αλλά και σε πλημμύρες. Μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας βρέθηκαν οι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Επίσης χειρόγραφα θα γράφουν τις συνταγές των φαρμάκων έως την Κυριακή οι γιατροί σε όλη τη χώρα, καθώς λόγω βροχής έπεσε πάλι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αέριες μάζες από την Αλγερία με σκόνη ήρθαν σε επαφή με βόρειες κρύες μάζες και προκάλεσαν πρωτοφανείς κενώσεις νεφών. 

 Η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, αλλά όχι στην ίδια ένταση. Και μέσα σε όλα η Αθήνα βρέθηκε χωρίς καπάκια στο αποχετευτικό της σύστημα, καθώς οργανωμένες σπείρες κλέβουν τα φρεάτια και τα πουλάνε σε χυτήρια χαλκού. Τα τελευταία 10 χρόνια η τιμή του χαλκού έχει εκτοξευθεί κι έτσι αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Με αποτέλεσμα ότι  έχουν κλαπεί σχάρες ομβρίων υδάτων και έχει επιδεινωθεί η κατάσταση σε αρκετά σημεία των δρόμων, καθώς αυτοκίνητα και πεζοί κινδυνεύουν. Τα φρεάτια, που έχουν κλαπεί τα καπάκια τους ξεπερνούν τις 4.000 στο νομό Αττικής, ενώ σε όλη την Ελλάδα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 100.000 φρεάτια.

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα με βουλωμένα φρεάτια και με τις αποφράξεις που δεν γίνονται, θα πρέπει να το δούμε πρώτα εμείς οι πολίτες πιο σοβαρά, μήπως το δουν και οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή