Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

διάσημα φυσικά κοκτέηλς


Παγωμένο τσάι με μήλο  (8 ποτήρια)

 Έχετε αφήσει μέσα στο νερό το τσάι όλη τη νύχτα και το σουρώνετε αν χρειάζεται. Προσθέστε στο τσάι, το χυμό του μήλου, του λεμονιού και τη ζάχαρη. Βάζετε τα παγάκια σε ψηλά ποτήρια και βάζετε το κοκτέιλ, ενώ γαρνίρετε με ροδέλες εσπεριδοειδών και φρέσκα φύλλα μέντας.

 Υλικά: 35 γρ.τσάι, 500 ml κρύο νερό, 500 ml χυμό μήλο, χυμό από 1 λεμόνι, 1 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά), 8 ροδέλες λεμονιού ή πορτοκάλι, 8 φύλλα μέντας, λίγα παγάκια.

Παγωμένο ρώσικο τσάι  (10-12 ποτήρια)

Ρίχνετε 1 λίτρο ζεστό νερό σε τσάι και το αφήνετε για ένα 3ωρο. Φτιάχνετε σιρόπι, βράζοντας για 10 λεπτά τη ζάχαρη σε 250 ml νερό.  Ρίχνετε τα φύλλα μέντας στο σιρόπι και αφήστε τα για περίπου 2 ώρες. Σουρώστε το σιρόπι και ανακατέψτε το με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε το τσάι με το σιρόπι μέντας και σερβίρετε. Γαρνίρετε με ροδέλες λεμονιού και μερικά φρέσκα φύλλα μέντας. 

Υλικά:1λίτρο βραστό νερό, 2 κουταλιές ινδικό τσάι, 340 γρ.ζάχαρη, 250 ml νερό, 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, 250 γρ.χυμό λεμονιού, τριμμένο πάγο, ροδέλες λεμονιού και φρέσκα φύλλα μέντας.

Τσάι με σορμπέ λεμόνι  (6 ποτήρια) 

Ετοιμάζετε σε μια τσαγιέρα το τσάι. Όσο είναι ακόμη ζεστό, ρίχνετε τα φρέσκα φύλλα μέντας.  Αφήνετε για 30 λεπτά τα φύλλα μέντας, τα οποία τα έχετε λίγο τσακίσει πριν, τα σουρώνετε και περιμένετε να κρυώσει το τσάι.  Σε 6 ποτήρια βάζετε από 2 μπάλες σορμπέ λεμόνι ή γρανίτα λεμονιού στο καθένα.  Ρίχνετε το αρωματισμένο με μέντα τσάι και γαρνίρετε με φύλλα μέντας. 

 Υλικά: 750 ml ινδικό τσάι (δυνατό), 12 μπάλες σορμπέ λεμόνι ή γρανίτα, φρέσκα φύλλα μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου