Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Annie Awards 2013 & το αγαπημένο PAPERMAN


To Annie Award είναι ένα αμερικάνικο βραβείο για τα κινούμενα σχέδια και ίσως το καλύτερο στο κόσμο με περισσότερες από 30 κατηγορίες. Ξεκίνησε το 1992 και το 1998 μετονομάστηκε σε Outstanding Achievement. 
Σάρωσε με 5 βραβεία το WreckItRalph, καλύτερης σκηνοθεσίας, μουσικής, φωνής ηθοποιών, καλύτερης γραφής  και  της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Ο σκηνοθέτης  Rich Moore ευχαρίστησε τη Pixar και των Walt Disney Animation Studios CCO John Lasseter, γιατί είχε τη τιμή να συμμετέχει στη Disney Legacy. 
2 βραβεία και για το Brave! Τα Annie Awards δίνονται λίγο πριν τη τελετή των Όσκαρ. Η  85th Academy Awards 2013 έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου στο Dolby και φέτος το show θα είναι αφιερωμένο στην 50η επέτειο των James Bond film series.

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους 2013 είναι το  "Paperman"

Το “paperman” είναι μια ασπρόμαυρη μικρού μήκους ταινία παραγωγής  2012 (Walt Disney Animation Studios) σε σκηνοθεσία του John Kahrs. Το καινοτόμο με αυτή τη μικρή μήκους ταινία είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζει μια τεχνική ανάμιξης των παραδοσιακών χειροποίητων σχεδίων με αυτά των υπολογιστών (groundbreaking technique). Το φίλμ είχε ξεχωρίσει από τη παρουσίαση του στο Annecy International Animated Film Festival τον Ιούνιο του 2012. Ήδη από τις 29 Ιανουαρίου έχει ανέβει στο YouTube on.
Η ιστορία... Ένας νεαρός υπάλληλος στέκεται σε μια πλατφόρμα τρένου στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’40. Ξαφνικά μια κόλλα χαρτί με τον αέρα έρχεται επάνω του, ενώ τη σελίδα κυνηγάει μια νεαρή από τον αέρα, που δημιούργησε ένα τρένο...  Το ίδιο συμβαίνει όμως και στον άντρα, όταν ένα χαρτί από το δικό του φάκελο πέφτει στο πρόσωπο της κοπέλας... κι έτσι αρχίζει η ιστορία. Το  τελευταίο αφήνει ένα σημάδι φιλί από κραγιόν πάνω στο χαρτί του.  

Και οι δυο ανταλάσσουν ματιές, καθώς το τρένο απομακρύνεται με τη κοπέλα. Ο άντρας επιστρέφει στη δουλειά φυλάσσοντας το χαρτί με το κραγιόν στο γραφείο του. Με μεγάλη του έκπληξη μια μέρα βλέπει μέσα από το παράθυρο τη κοπέλα στο απέναντι κτίριο, να επισκέπτεται ένα γραφείο. Κάνει νοήματα  από το παράθυρο... και μετά φτιάχνει από χαρτί σαίτες αεροπλανάκια για να στείλει μήνυμα... χωρίς επιτυχία. Η συνέχεια... μα.. πρέπει να το δείτε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου