Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

σεφ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Αυτό που θαυμάζω στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου είναι η απλότητα των συνταγών με τα πιο εύκαιρα υλικά στη κουζίνα μας και γρήγορα. Κάθε μέρα μαζί με τον Γεώργο Καπουτζίδη στην εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα»,  μετά το απογευματινό δελτίο ειδήσεων στο Mega, μας παρουσιάζουν ιδέες για υπέροχα πιάτα για κάθε περίσταση. Ο σεφ ετοιμάζει και μια εκπομπή στην Κύπρο με 40 επεισόδια, όπως έχει δηλώσει. Στην Διεθνή Έκθεση 8η HO.RE.CA 2013 για τα Ξενοδοχεία και την Μαζική Εστίαση,  8 - 11 Φεβρουαρίου ο Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου θα βρίσκεται στο περίπτερο της ΔΙΑΝΟΜΕΥΣ ΕΠΕ.


 


Δε θα μπορούσα να μη σας γράψω για τα σεμινάρια μαγειρικής στο studio Sidayes by Alexandros Papandreou τον επόμενο μήνα, αφού φιλοξενεί δύο αγαπημένους φίλους μου σεφς, τον Χριστόφορο Πέσκια στις  6 Φεβρουαρίου & τον Στέλιο Παρλιάρο στις  9 Φεβρουαρίου για να μας μυήσει ακόμη μια φορά στον ανεξάντλητο κόσμο της σοκολάτας... Ο χώρος «μαγειρικής» βρίσκεται στον πεζόδρομο Ιερολοχιτών 7 & Ελευθερίας της Αγ.Παρασκευής. Άρτια εξοπλισμένος με πολλαπλές δυνατότητες για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων πάντα σε σχέση με το τρόφιμο. Το 1ο σεμινάριο ξεκίνησε 6 Φεβρουαρίου 2008.

 

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει γράψει αρκετά βιβλία και ξεχωρίζω   απ’ όλα  το "Οι Διάσημες Συνταγές του Κόσμου / World’s Most Famous Recipes",  μια ποιοτική δουλειά, που περιλαμβάνει 53 αυθεντικές συνταγές από 28 διαφορετικές χώρες. Μάλιστα αυτή η έκδοση από την Les Livres du Tourisme περιέχει για κάθε χώρα συνοπτική περιγραφή της γαστρονομικής της ιστορίας. Οι συντελεστές της έκδοσης τότε συνεργάστηκαν με 15 Πρεσβείες ξένων κρατών στην Αθήνα, με γνωστά έθνικ εστιατόρια, με ξένους διακεκριμένους chefs, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με καθηγητές μαγειρικής και συγγραφείς γαστρονομίας.  Κυκλοφόρησε στα ελληνικά – αγγλικά. 

Στο βιβλίο «Γρήγορα στο τηγάνι» αλλάζει τον τρόπο, που αντιλαμβανόμαστε το τηγάνισμα και μαγειρεύει εύκολες, γρήγορες και υγιεινές συνταγές με ένα τηγάνι. Με ένα αντικολλητικό τηγάνι, οι τροφές μαγειρεύονται γρήγορα και εύκολα χωρίς να κινδυνεύουν να κολλήσουν.  Στο τελευταίο κεφάλαιο έχει αφιέρωμα στις κουζίνες της Ασίας, που έχουν εμβαθύνει στην τεχνική του γρήγορου μαγειρέματος με ελάχιστη λιπαρή ουσία.  Η μαγειρική για τον Αλέξανδρο ήταν το όνειρο του. Ξεχωρίζει ως αγαπημένα υλικά τη ντομάτα και τις πιπεριές…  Είναι γνωστό ότι έγραψε ένα βιβλίο μόνο για τη ντομάτα.  Επίσης πιάτα με ψάρια π.χ. σαρδέλα, είναι κάτι που δεν τον αφήνει ασυγκίνητο. 

LINK πατήστε ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου