Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Διάσημα φυσικά κοκτέηλς



Cooler φράουλας (4 ποτήρια)

Χρειαζόμαστε περίπου 125 γρ φράουλες, αφού κρατάμε στην άκρη 4 φράουλες βάζουμε στο μπλέντερ τις υπόλοιπες μαζί με 250 γρ γιαούρτι 2%, 250 ml γάλα και μέλι. Χτυπάμε όλα τα υλικά κι έπειτα το μείγμα το μοιράζουμε σε 4 μεγάλα ποτήρια. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε 2-3 παγάκια και ανακατεύουμε.  Τις φράουλες που έχουμε κρατήσει τις κόβουμε σε φετάκια και γαρνίρουμε την επιφάνεια.
Υλικά: 250 γρ γιαούρτι (2% λιπαρά), 250 ml γάλα, 125 γρ. φράουλες, μέλι, παγάκια.

Κοκτέιλ Καραϊβικής (2 ποτήρια)

Καθαρίζουμε μια ώριμη μπανάνα και τη κόβουμε σε ροδέλες. Στύβουμε μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι και μισό φλιτζάνι χυμό ανανά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα παγάκια και χτυπάμε το κοκτέιλ για 1 λεπτό ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως…
Υλικά: 1 μπανάνα,, ½ φλιτζάνι χυμό ανανά, ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι, 1 κουταλιά γρεναδίνη (προαιρετικό), 5 παγάκια.

Full φράουλας  (6 ποτήρια)

Τοποθετούμε περίπου 18 μικρές φράουλες στα χωρίσματα μιας παγοθήκης, τη γεμίζουμε με νερό και τη βάζουμε στη κατάψυξη. Περίπου 350 γρ. φράουλες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε στη ψύξη όλα τα υλικά να παγώσουν. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το 1 λίτρο χυμό ανανά με 2 κουταλιές χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες, αλλά και τα παγάκια φράουλας. Έπειτα ρίχνετε 2 φλιτζάνια χυμό σταφυλιού, ανακατεύετε και σερβίρετε…
Υλικά: 18 μικρές φράουλες, 350 γρ. φράουλες, 1 λίτρο χυμό ανανά, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 2 φλιτζάνια χυμό σταφυλιού.